Ministerul Economiei spune că a adoptat 1200 de standarde europene

841
0
Imagine simbol, sursa: asia.nikkei.com
Imagine simbol, sursa: asia.nikkei.com

De la începutul anului curent, au fost adoptate cu aplicare în Republica Moldova peste 1200 de standarde europene, fiind anulate 517 standarde depășite. În 2020, a fost inițiat procesul de elaborare a 29 de standarde moldovenești pe domeniile neacoperite de standardele europene și internaționale, dintre care 10 au fost deja aprobate – 9 se referă la domeniul construcțiilor și unul privind producția alcoolică. Institutul de Standardizare din Moldova (ISM) a atins rata de 100% privind adoptarea standardelor internaționale în calitate de standarde moldovenești, conform priorităților trasate de Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI).

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE