Versiunea lui Igor Dodon despre punga cu bani: „Filmări ilegale”

905
0

Președintele Igor Dodon spune că nu știe ce a fost în punga oferită de Vladimir Plahotniuc în înregistrarea video făcută în timpul negocierilor pentru formarea unei alianțe cu PDM. Șeful statului califică imaginile video drept „o înscenare” pusă la cale de coordonator.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Igor Dodon se declară convins că înregistrarea este parte a unui joc realizat de Vladimir Plahotniuc. Imaginile au fost făcute publice, în opinia șefului statului, pentru a distrage atenția opiniei publice de la declarațiile procurorului general, Alexandru Stoianoglo, că Plahotniuc este unul dintre beneficiarii furtului miliardului.

„Scopul lui Plahotniuc a fost ca toată presa și comentatorii să discute despre înregistrare, filmulețul trucat, și nu despre Plahotniuc, că este beneficiar al furtului miliardului. Hai să recunoaștem că lucrul acesta i-a reușit parțial lui Plahotniuc, pentru că presa a discutat în mare parte despre asta”, a menționat Dodon în cadrul unui interviu acordat pentru Jurnal TV.

Mai mult, președintele consideră că filmarea e „ilegală” și că nu știe ce era în sacoșă. „Bine că Procuratura a inițiat acel proces penal ca să nu rămână semne de întrebare pe viitor.”

Întrebat dacă știe ce a fost în el, președintele a răspuns: „Nu, nu a pus nimeni mâna pe dânsul [kuliok]. E clar că ei au înscenat pentru a mă filma și eu îl înțelegeam lucrul acesta”, a mai spus Igor Dodon.

În imaginile video făcute publice pe 18 mai curent de deputatul Iurie Reniță, șeful statului spune limpede că în sacoșă sunt bani „pentru salariu”. El a spus în aceleași imagini ca sacoșa să fie dată lui „Cornel” Furculiță deoarece el ar fi trebuit „să zboare”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT