Unele categorii de persoane vor beneficia de ajutor unic de șomaj

326
0

Printr-o dispoziție a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, emisă la 5 mai curent, s-a stabilit, în perioada stării de urgenţă, acordarea ajutorului de şomaj unic, în mărime de 2775 lei, pentru unele categorii de persoane.

Acesta este stabilit  de către Casa Naţională de Asigurări Sociale.

Ajutorul se acordă următoarelor categorii de persoane: titularilor de patentă de întreprinzător, care au patenta valabilă în ziua instituirii stării de urgenţă (17.03.2020); persoanelor fizice ce desfăşoară activităţi independente în domeniul comerţului cu amănuntul (cu excepţia mărfurilor supuse accizelor); persoanelor fizice care desfăşoară activităţi în domeniul achiziţiilor de produse din fitotehnie şi/sau horticultură şi/sau de obiecte ale regnului vegetal.

Ajutorul de şomaj unic este achitat de către Casa Naţională de Asigurări Sociale prin intermediul Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei”. Pentru a beneficia de acest ajutor nu este necesar să fie depusă o cerere.

Beneficiarii acestui ajutor de șomaj unic nu trebuie să aibă niciun venit asigurat în luna martie.

Pe 12 mai, Casa Naţională de Asigurări Sociale va efectua transferul mijloacelor băneşti Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”. Din data respectivă, beneficiarii pot să se adreseze la orice oficiu poştal cu buletinul de identitate.

Sumele ajutorului de şomaj unic se vor achita beneficiarilor până la 30 iunie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here