CREDITUL RUSESC: de la drumuri la… pensii, salarii și șantaj

958
0

Veaceslav Negruța: „Nu poate președintele Igor Dodon să transpună Curții Constitutionale obligațiunea plății salariilor. Pentru că pentru salarii și pensii mai sunt și veniturile interne ale bugetului, din impozite și taxe achitate de fiecare dintre noi și agenți economici. Exact pentru asta și sunt banii de la Fondul Monetar Internațional: 235 de milioane de dolari intrate pe conturile Băncii Naționale a Moldovei și puse la dispoziția Guvernului. Urmează să fie și alte resurse pentru susținere bugetară de la UE. Declarațiile președintelui Dodon că din mai nu vor fi achitate salarii și pensii – este un fals. Și este o formă de șantaj aplicat judecătorilor Curții Constituționale și întregii societăți pentru a-și obține Acordul mult dorit”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Cum s-au schimbat declarațiile demnitarilor moldoveni despre destinația creditului rusesc din noiembrie 2019 până la 24 aprilie 2020 și cum s-a ajuns de la un credit pentru reparația drumurilor la unul de care depinde plata pensiilor și a salariilor bugetarilor? Portalul Stopfals.md vă prezintă cronologia declarațiilor.

Sursa: stopfals.md

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE