Recesiune istorică pentru locomotiva Europei

846
0
Imagine simbol, sursa: foreignbrief.com
Imagine simbol, sursa: foreignbrief.com

Economia Germaniei va cădea cu 4,2% în 2020, întrucât pandemia de coronavirus a declanşat o recesiune puternică în cea mai mare economie din Europa, conform consensului celor mai mari instituţii de cercetare economică din ţară.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

În acelaşi timp, economiştii se aşteaptă la o creştere de 5,8% în anul viitor.

În medie, numărul celor intraţi în şomaj va spori cu circa un sfert de milion şi va ajunge la 2,5 milioane de persoane.

În baza situației actuale, Germania a anunţat mai multe măsuri pentru a limita efectele negative pe termen scurt. Acestea vor genera un deficit bugetar record de 159 de miliarde euro.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT