Toamna și iarna sunt anotimpurile când înflorește Streliția regală, o floare unică și elegantă. Pasărea paradisului, așa cum mai este numită această plantă tropicală din Africa de Sud, s-a adaptat bine la solul din țara noastră și poate fi crescută în condiții de casă. Floarea nu este pretențioasă, dar pentru a se dezvolta are nevoie de multă lumină și o temperatură de aproximativ 18 grade Celsius.
Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.
SUSȚINEMonstera deliciosa este altă plantă tropicală, adaptată la clima din țara noastră, printre rândurile cultivatorilor amatori. Planta de brânză elvețiană, căci așa mai este numită, este rezistentă și nu iubește lumina directă a soarelui. Este una din plantele potrivite pentru birouri, se remarcă prin frunzele mari și lucioase în formă de inimă. Aceste flori, dar și multe altele le-am descoperit într-o seră de plante de interior din Chișinău, îngrijită de horticultorul Oleg Bantoș de la „Viva Flora”.
Florile pe care le poți mânca
Florile de begonie sunt comestibile. „Floarea de begonie are un gust acrișor, asemănător cu frunzele de acriș. E preferată de consumatorii de florescență”, spune Oleg Bantoș, în timp ce mă îndeamnă să gust florile. Le-am gustat și într-adevăr, florile de begonia au o textură crocantă, gust acrișor, colorate (alb, roz și roșu) și delicioase. De obicei, se folosesc pentru salate sau deserturi.
„Florile de mușcată tot se mănâncă, dar nu sunt atât de gustoase”, adaugă îngrijitorul de flori. Horticultorul de flori îmi povestește că mușcata este o plantă lecuitoare. „În perioada somnului, mușcatele elimină niște fitocide care curăță aerul. Mușcata se simte bine unde există umiditate în atmosferă. Nu e capricioasă. Nu îi place să fie udată permanent. Dacă îi torni apă când afară e cald, planta practic piere, se opărește. Cel mai bine pentru mușcată este atunci când se răcorește vremea. Ea rezistă mai bine când nu are apă decât când are multă apă”, explică Oleg Bantoș.
Printre sutele de plante cultivate în încăpere, mi-a atras atenția Asparagusul, una dintre cele mai populare plante de apartament. Horticultorul precizează că planta de Asparagus rezistă la razele directe ale soarelui. „O puteți expune în fața soarelui și ea rezistă, își păstrează culoarea verde. Asparagusul își colectează apă în cartofii de la rădăcină, iar când afară este cald, planta consumă apa din rezervele proprii”, menționează bărbatul. Feriga, la rândul ei, este mai capricioasă decât Asparagusul, deoarece nu îi plac razele directe ale soarelui și trebuie stropită deseori cu apă.
În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.
SUSȚINE
Foarte interesantă informatie!
Mulțumesc mult!
Intr-adevar, foarte interesant. Sunt Absolut solidara cu Ion 🙂
Foarte interesant