Autoritățile R. Moldova cer asistență financiară de la FMI pentru ameliorarea impactului economic al COVID-19

814
0

În perioada 30 martie – 1 aprilie, la solicitarea privind acordarea asistenței financiare de urgență pentru ameliorarea impactului economic al COVID-19, o misiune a FMI, sub conducerea lui Ruben Atoyan, va purta discuții de la sediul FMI din Washinton cu autoritățile Republicii Moldova referitor la politicile economice necesare pentru atenuarea impactului pandemiei, susținute financiar de Mecanismul de creditare rapidă (RCF) și Instrumentul de finanțare rapidă (RFI).

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Declarația pentru presă a fost făcută de reprezentantul Permanent al FMI în Republica Moldova, Volodymyr Tulin.

Potrivit comunicatului, „finanțarea prin intermediul RCF/RFI trebuie să fie aprobată de Consiliul de Directori Executivi al FMI și nu presupune ulterior alte condiționalități sau misiuni de evaluare. În cazul Republicii Moldova, vorbim de un volum de finanțare RCF și RFI în total de până la 86,25 milioane DST (echivalentul a circa 117 milioane de dolari SUA sau 50 la sută din cota Republicii Moldova la FMI), debursați integral și cât mai curând posibil.”

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE