Probleme pentru agricultori în plină campanie agricolă

650
0
Imagine simbol, sursa: videnskab.dk
Imagine simbol, sursa: videnskab.dk

În plină campanie de lucrări agricole fermierii moldoveni nu pot importa produse de uz fitosanitar în perioada critică când se pun bazele calității următoarei recolte. Mai multe asociații de fermieri au adresat o scrisoare Executivului prin care cer susținere.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„Există riscul unui deficit major de produse de uz fitosanitar de import, care urmează a fi utilizate la combaterea bolilor și dăunătorilor culturilor agricole. Loturi mari de PUF și alte mijloace necesare agricultorilor sunt blocate în punctele de traversare a frontierelor din țările UE și sunt sistate procesele de producere la mai multe companii producătoare de PUF, urmare a COVID-19”, se arată în mesajul asociațiilor.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT