Probleme pentru agricultori în plină campanie agricolă

324
0
Imagine simbol, sursa: videnskab.dk
Imagine simbol, sursa: videnskab.dk

În plină campanie de lucrări agricole fermierii moldoveni nu pot importa produse de uz fitosanitar în perioada critică când se pun bazele calității următoarei recolte. Mai multe asociații de fermieri au adresat o scrisoare Executivului prin care cer susținere.

„Există riscul unui deficit major de produse de uz fitosanitar de import, care urmează a fi utilizate la combaterea bolilor și dăunătorilor culturilor agricole. Loturi mari de PUF și alte mijloace necesare agricultorilor sunt blocate în punctele de traversare a frontierelor din țările UE și sunt sistate procesele de producere la mai multe companii producătoare de PUF, urmare a COVID-19”, se arată în mesajul asociațiilor.

Preluarea textelor de pe pagina www.gazetadechisinau.md pentru formatul online se face în limita a 1.000 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat.

Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Gazeta de Chișinău” și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here