Nu ne închideți gura!

1377
0
Rodica Mahu
Rodica Mahu

Aflăm luni, 16 martie, că difuzorii de presă refuză să ne presteze servicii din cauza iminentei stări de urgență.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Marți, starea de urgență fiind declarată, ne pomenim în situația de a întrerupe tipărirea publicației noastre aflate abia la al optulea număr.

Cineva a găsit o metodă simplă de a închide gura presei tipărite.

Hotarele fiind închise, panica generală și fake-ul instalându-se suveran, cetățeanului turmentat de spectrul virusului nu-i rămâne decât să se zgâiască în ecranele tv de la care e dirijat de aceleași capete vorbitoare.

De ce să se complice cu niște gazete?

Totuși, grație mobilizării colegilor editori de ziare, și în special Demersului înaintat Parlamentului de către Petru Macovei, Director Executiv API, „Poșta Moldovei” se conformează să difuzeze publicațiile periodice cu care are contracte de distribuție și de vânzare.

De fapt, nici acum, la închiderea ediției, nu suntem siguri că GAZETA de Chișinău va ajunge la abonați. Ceea ce știm însă exact e că Moldpresa a „sistat activitatea punctelor comerciale”, deci în gheretele de ziare nu veți găsi produsul nostru pentru că acestea sunt pur și simplu închise.

China decide marți să retragă acreditările a cinci dintre cele mai mari instituții de presă americane. Secretarul de stat american, Mike Pompeo, regretă gestul și declară: „O mai mare deschidere informațională poate salva vieți”.

La noi, prea puține voci în apărarea ziarelor. De fapt, acestea strălucesc prin absență.

Demersul înaintat Parlamentului de către Petru Macovei, Director Executiv API

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE