Coronavirusul nu-i ocolește pe demnitari

1196
0
Sophie, soția premierului canadian Justin Trudeau. Foto: theguardian.com

Nimeni nu este ocolit de coronavirus. Deputați, senatori, primari și miniștri din întreaga lume au fost infectați de COVID-19. GAZETA de Chișinău a întocmit o listă a demnitarilor din diferite state ale lumii care s-au îmbolnăvit de noul virus.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

România

Ultimul caz depistat printre oficiali este cel al deputatului Mircea Banias, au stabilit medicii în urma testelor făcute sâmbătă, 14 martie, la Parlamentul României. Senatorul Vergil Chițac, depistat cu virusul nou după ce a participat la o reuniune internațională, a transmis infecția soției sale, fiului său și altor trei membri PNL, scrie Digi24. Deputatul PNL, Lucian Heiuș, primarul Devei, Florin Oancea, și administratorul public al municipiului Deva, Adrian David Nicolae, au fost confirmați pozitiv la testul coronavirus, informează Agerpres. În România, numărul persoanelor infectate a ajuns la 367.

Franța

Ministrul francez al Culturii, Franck Riester, a fost infectat cu noul coronavirus. Cabinetul său a anunțat că acesta se află în locuința sa din Paris, iar starea oficialului este una bună, citat de Agerpres. Deputatul Jean Luc Reitzer a contractat coronavirusul, iar un angajat al bufetului parlamentar, în Adunarea Națională a Franței, de asemenea, a fost contaminat cu COVID-19, scrie France 3. Franța își închide marți frontierele pentru 30 de zile, la fel ca alte state din UE. Republica Franceză a înregistrat peste 12 mii de cazuri de infectare cu noul virus, dintre care 450 au decedat. Prințul Albert II-lea de Monaco a fost testat pozitiv cu SARS-CoV-2, scrie Agerpres.

Marea Britanie

Ministra Sănătății din Marea Britanie, Nadine Dorres, a fost testată pozitiv la COVID-19, notează BBC. În Marea Britanie, numărul îmbolnăvirilor se ridică la aroape 4 mii de persoane, iar cel al deceselor este de 177 de oameni.

Spania

Irene Montero, ministrul pentru Egalitatea de Șanse, a fost infectată de coronavirus. Ea este partenera de viață a vicepremierului Pablo Iglesias, liderul partidului Podemos. Iglesias a intrat în carantină, scrie Mediafax. Până acum în Spania au fost înregistrate aproape 25.000 de cazuri, dintre care 1.326 de decese.

Irene-Montero. Foto: lucipost.com

Polonia

Ministrul polonez al Mediului, Michal Wos, a fost testat pozitiv după ce a venit în contact cu un lucrător forestier, care se dovedise a fi bolnav, transmite Digi24. Polonia a înregistrat circa 452 de cazuri de contaminare.

Germania

Coronavirusul s-a dezlănțuit în Germania. Circa 21.000 de cazuri depistate până acum, ditre care 160 de oameni au decedat. Printre cei afectați sunt și doi lideri politici germani: Friedrich Mez, eventualul succesor la șefia Uniunii Creștin-Democrate și Cem Özdemir, unul dintre fruntații ecologiștilor, scrie Merkur.de.

Canada

Sophie, soția premierului canadian Justin Trudeau a fost diagnosticată cu noul coronavirus, transmite publicația New York Post, citat de Mediafax. În Canada s-au înregistrat pozitiv la coronavirus circa 971 de persoane.

Australia

Ministrul de Interne al Australiei, Peter Dutton, a fost testat pozitiv pentru coronavirus, scrie The Guardian. În Australia au fost confirmate 510 de cazuri.

La nivel mondial, sâmbătă, 21 martie erau 286.664 de mii de cazuri de infecție, dintre care 11.888 de oameni au fost omorâți de coronavirus.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT