Memorialul Tudor Jubârcu, la ediția a III-a

361
0
Sursa: moldpres.md
Sursa: moldpres.md

Turneul internațional de lupte libere printre juniori și cadeți în memoria antrenorului Tudor Jubîrcu s-a desfășurat în perioada 22-23 februarie curent la Chișinău. La competiţii au participat aproximativ 200 de atleţi care au concurat în cadrul a două categorii de vârstă. La ediția din acest an, a III-a, au participat sportivi din Armenia, Italia, Macedonia, Belarus, Ucraina, Rusia, România și Republica Moldova.

În calitate de oaspeți de onoare la eveniment au fost prezenți Anastasia Nichita, campioană europeană la lupte, şi Mihail Sava, premiant cu bronz la CE de lupte de la Roma 2020. În cadrul competiţiilor au impresionat mai cu seamă luptătorii din Armenia, care s-au situat pe locul I în clasamentul neoficial pe echipe, cu 6 medalii de aur la activ, ei fiind urmaţi de loturile Moldovei (5), Republicii Belarus (2) şi al Federaţiei Ruse (1). La probele individuale, premianții au intrat în posesia de diplome, medalii, cadouri și premii în bani oferite de sponsorii turneului.

Profesorul-antrenor Tudor Jubîrcu (1942-2016) în activitatea sa profesională s-a afirmat ca pedagog iscusit, de vocaţie, educând mai multe generații de tinere talente, cu rezultate de excepţie obținute pe arena internațională. S-a dedicat cu trup și suflet meseriei dragi, pentru meritele sale fiind distins cu titlurile de Maestru al Sportului (în cariera sa de atlet) și de Lucrător Emerit (în domeniul educației fizice și sportului).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here