Fii inițiatorul unei investigații jurnalistice!

1051
0

 

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Cetățenii Republicii Moldova pot semnala, în mod anonim și securizat, abuzurile, cazurile de corupție și fărădelegile comise de către autorități sau pe care le-au observat în societate, prin intermediul platformei www.anonim.md.

Accesul la informații: Litigare strategică

Avocata Inna Soțchi, despre accesul la informații de interes public și cum litigarea stragetică poate responsabiliza autoritățile?#anonim

Gepostet von Juriștii pentru Drepturile Omului / Lawyers for Human Rights am Freitag, 28. Februar 2020

Anonim.md este un program de calculator (software) proiectat pentru ca orice persoană, care deține materiale sensibile – documente tipărite, fișiere audio sau video, să le poată transmite către ONG-uri, instituții media și jurnaliști. Astfel, oricine poate fi inițiatorul unei investigații jurnalistice. În același timp, platforma garantează anonimatul utilizatorilor, rămâne neidentificată și locația de unde sunt trimise datele.

anonim.md

Află de la Viorica Zaharia, jurnalistă MoldovaCurata.md, ce se întâmplă cu informațiile care ajung în redacție prin intermediul anonim.md.

Gepostet von Juriștii pentru Drepturile Omului / Lawyers for Human Rights am Samstag, 22. Februar 2020

Astfel, Odată ce ai accesat site-ul, dai click pe „Trimite informația”. Selectează sursa către care vrei să expediezi informații, să anexezi documente, fișiere video sau audio. Imediat ce ai completat toate spațiile, citești politica de confidențialitate, bifezi că ești de acord și faci click pe butonul trimite. Programul va genera un cod, care înlocuiește identitate ta. Cu ajutorul acestuia vei putea verifica dacă jurnalistul ți-a răspuns mesaj sau dacă are nevoie de alte detalii.

anonim.md

În timp ce toată lumea caută cadouri pentru 14 februarie, noi vă îndemnăm să faceți cadou unui corupt – o investigație jurnalistică. Vezi mai jos care sunt pașii pentru a trimte o informație de interes public pe www.anonim.md.#anonim

Gepostet von Juriștii pentru Drepturile Omului / Lawyers for Human Rights am Mittwoch, 12. Februar 2020

În cazul în care o instituție media, jurnalist independent sau ONG, dorește să devină destinatar pe platforma www.anonim.md, trebuie să expedieze un e-mail către AO „Juriștii pentru Drepturile Omului”, iar cei din urmă vă vor expedia un link, astfel ca viitorii destinatari să poată modifica numele de utilizator și parola, pentru a avea acces exclusiv.

Platforma www.anonim.md a fost elaborată în cadrul Proiectului „Promovarea dreptului la informare pentru publicul din Moldova”, implementat de Asociația Obștească „Juriștii pentru Drepturile Omului” și susținut financiar de Fondul Naţiunilor Unite pentru Democrație (UNDEF).

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE