Maltratați de nepot

2074
3
Imagine simbol, sursa: nationalreview.com
Imagine simbol, sursa: nationalreview.com

Un cuplu din s. Dușmani, Glodeni, a fost maltratat cu cruzime de către un nepot (26 de ani). C.L. le-a aplicat mai multe răni cu cuțitul de bucătărie femeii și bărbatului. În prezent, femeia, V.A. (n. 1963), se află la Spitalul Raional Glodeni, iar bărbatul, Liviu Pauca (1966), a decedat în noaptea de 26 februarie la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău. Suspectul este în arest în Izolatorul de la Bălți. I-a fost intentat dosar penal. Acesta nu este la prima abatere de la lege.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Incidentul a avut loc pe 17 februarie curent, după ce nepotul și-a vizitat rudele, au stat la masă și au băut vin, scrie nordnews.md. Nepotul le-ar fi cerut bani rudelor, iar acestea au refuzat să-i dea. Soții au fost înjunghiați de mai multe ori. Femeii i s-au tăiat urechile pentru a-i lua cerceii de aur. De-abia după miezul nopții, femeia a reușit să ajungă la vecini, cărora le-a cerut ajutorul. Aceștia au apelat la serviciul de urgență și poliție.

O locuitoare din Dușmani, Glodeni, a sunat la redacția GAZETEI de Chișinău și ne-a spus că, după acest caz, toți locuitorii din sat sunt speriați și au frică să stea în casele lor. Din toți cei 1892 de locuitori de pe lista primăriei, în sat au rămas mai mult bătrânii.

„A fost comisă o crimă și lumea se teme că făptașul va scăpa basma curată, deoarece mama acestuia lucrează peste hotare și dă bani pentru a astupa crimele fiului ei. E vorba despre un băiat care se droghează. El și-a schingiuit rudele. De fapt, ceea ce a scris presa nu este tot. E mult mai grav. El și-a bătut joc de femeie, adică a violat-o, până și-a pierdut cunoștința, iar bărbatului i-a tăiat fesele. El se află în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă”, ne-a mărturisit sursa.

Potrivit acesteia, mama tânărului i-ar fi propus femeii bătute ajutor și i-ar fi promis că o va îngriji, doar să-și retragă plângerea de la poliție și să tacă.

„Cuplul nu are copii și nimeni nu va face nimic pentru dreptatea lor. Poliția a depistat droguri la domiciliul suspectului. Băiatul mai are antecedente, dar a scăpat de răspundere”, ne-a mai informat locuitorul s. Dușmani.

Potrivit sursei noastre, toamna trecută, C.L. și-a snopit în bătaie buneii, părinții Olgăi, mama făptașului. Bunica acestuia suferă de cancer. „El a stricat toate ferestrele și ușile din casă. Maică-sa muncește în Italia și plătește mereu pentru faptele urâte ale fiului”.

Sursa ne-a mai declarat că bărbatul maltratat, Liviu Pauca (13.08.1966), este originar din România. Acesta venise de la lucru din Cehia. „Este un om cuminte. Vineri, 21.02.20, l-au transferat de la Spitalul Raional Glodeni la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău pentru o operație la cap.”

GAZETA de Chișinău i-a telefonat polițistului de sector de la Dușmani, Glodeni, Andrei Negru. Acesta n-a vrut să vorbească cu presa și ne-a direcționat cu voce poruncitoare la serviciul de presă al IP din Glodeni, închizând telefonul. La Inspectoratul de Poliție Glodeni toți ne-au direcționat la șef, Sergiu Vasilos. Acesta n-a răspuns nici la telefonul mobil și nici la telefonul fix din birou.

Am reușit să discutăm cu primarul localității, Petru Rusu. Acesta  ne-a informat că soțul femeii, Liviu Pauca, a decedat pe 26 februarie la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău. Primarul ne-a mai informat că suspectul s-a aflat câteva zile în Izolatorul de la Râșcani, dar acum se află în Izolatorul de la Bălți.

Un medic de la Institutul de Medicină Urgentă ne-a confirmat decesul bărbatului. Acesta a decedat din cauza unui traumatism cerebral.

Petru Rusu ne-a mai informat că zilele acestea tatăl suspectului s-a întors de la muncă din Belgia.

În legătură cu acest caz a fost pornită o cauză penală.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE

3 COMENTARII