Primul număr și augurii săi

640
0

Promiteam ceva la sfârșit de decembrie trecut. Iată că e momentul să vă spun ce anume.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Pentru că a venit iarăși vremea primului număr. Lansăm un ziar nou. Iar primul număr – o știm deja – nu e și primul cuvânt. Până la el au mai fost cuvinte, ziare, echipe, colegi, amiciții și trădări.

Există, avem în față speranța noului. A lucrului curat și bine făcut. Să nu ne temem de cuvinte mari. La oamenii de cuvânt ele sunt urmate de fapte.

Așadar, Gazeta, urmată de determinativul de Chișinău. Nu e un titlu repetitiv, din lipsă de imaginație. Problema e că cineva înregistrase mai devreme domeniul: gazeta.md, fără a-i da viață. Și nu am avut de ales. Probabil, ca și cei de la New York Times, Washington Post, sau măcar ca și cei de la Gazeta de Transilvania, de acum vreo 200 de ani. Respectând proporțiile, bineînțeles, nu ne e frică totuși de monștrii sacri de pe aiurea.

Vom reafirma împreună jurnalismul civic, neafectat de țistuiala de partid, de putregaiul autocenzurii și de rutina autosuficienței.

Știu că aventura e mare, frizează nebunia curată. Dar, să recunoaștem, și miza e uriașă. Deocamdată, nișa e încă goală.

Să fie într-un ceas bun! Avanti, ragazzi!

Rodica Mahu

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT