Primul număr și augurii săi

917
0

Promiteam ceva la sfârșit de decembrie trecut. Iată că e momentul să vă spun ce anume.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Pentru că a venit iarăși vremea primului număr. Lansăm un ziar nou. Iar primul număr – o știm deja – nu e și primul cuvânt. Până la el au mai fost cuvinte, ziare, echipe, colegi, amiciții și trădări.

Există, avem în față speranța noului. A lucrului curat și bine făcut. Să nu ne temem de cuvinte mari. La oamenii de cuvânt ele sunt urmate de fapte.

Așadar, Gazeta, urmată de determinativul de Chișinău. Nu e un titlu repetitiv, din lipsă de imaginație. Problema e că cineva înregistrase mai devreme domeniul: gazeta.md, fără a-i da viață. Și nu am avut de ales. Probabil, ca și cei de la New York Times, Washington Post, sau măcar ca și cei de la Gazeta de Transilvania, de acum vreo 200 de ani. Respectând proporțiile, bineînțeles, nu ne e frică totuși de monștrii sacri de pe aiurea.

Vom reafirma împreună jurnalismul civic, neafectat de țistuiala de partid, de putregaiul autocenzurii și de rutina autosuficienței.

Știu că aventura e mare, frizează nebunia curată. Dar, să recunoaștem, și miza e uriașă. Deocamdată, nișa e încă goală.

Să fie într-un ceas bun! Avanti, ragazzi!

Rodica Mahu

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE